Stage lopen bij Veejays.com

Hoi iedereen! Ik ben Isabo Gorter en ik heb de afgelopen weken stage gelopen bij Veejays.com. 

In dit interview kijk ik terug op mijn stage hier: de werkzaamheden, het leerproces en bovenal: hoe leuk het is om hier stage te lopen!

Wat voor werkzaamheden had je zoal te doen?

De werkzaamheden bij deze stage waren heel afwisselend. Als eerste kreeg ik beheer over de social media kanalen van Veejays.com. Hierbij komt kijken: het schrijven van aantrekkelijke teksten en het zoeken van het juiste beeldmateriaal. 

Voorbeeld: rechts op de afbeelding een item die lekker veel likes en weergaven kreeg door een promotie!

Ook kan je denken aan het up-to-date maken van de website. Het bij elkaar rapen van content voor een gig viel soms ook onder mijn werkzaamheden. Zo heb ik het een en ander gedaan voor de show van Broederliefde. En als laatste (en het leukste): blogs schrijven of een vlog maken na aanleiding van het bezoeken van gigs. Een voorbeeld waar ik trots op ben en wat erg leuk was: mijn vlog bij het concert van Snelle.

Wat moet je volgens jou in je hebben om hier stage te lopen?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent. Wees vooral benieuwd naar de dingen die je gaat maken, zien en ervaren en wil het bedrijf leren kennen. Die laatste is bij Veejays.com niet heel moeilijk volgens mij. Hou je van muziek, beeld, feestjes en festivals? Dan zit je hier wel goed. Ook is het van belang dat je interesse hebt in media en marketing. En: durf je creativiteit te laten zien, uit je comfortzone te stappen en er soms buiten kantooruren op uit te gaan.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je hebt geleerd?

Als ik zou moeten opnoemen wat ik heb geleerd kan ik een zo hele waslijst maken voor jullie. Maar waar ik het meest uit ga halen is dat ik voor mezelf een stuk beter weet wat ik wil. 

Verder is het leuk om te zien hoe ik het bedrijf Veejays.com steeds beter heb leren kennen. En doordat ik alles steeds beter snapte werd alles automatisch makkelijker en leuker! Een item waar ik zo’n beetje mijn hele stage op heb gewacht en wat uiteindelijk toch gelukt is om te publiceren:

Hoe heb je de afgelopen maanden ervaren?

Mijn stage heb ik ervaren als leerzaam en leuk, maar soms ook lastig. In de eerste weken merkte ik dat ik de hoeveelheid werk en lange dagen niet gewend was en daarom was ik ook vaak moe. Later raakte ik hier wel aan gewend doordat ik wist hoe ik mijn tijd in moest delen. Verder was het een periode waar ik met veel plezier op terug kan kijken, ik had gezellige collega’s en had mijn plekje wel gevonden.

Wat zou je andere potentiële stagiairs mee willen geven?

Lijkt een stage bij Veejays.com je leuk? Solliciteren! Twijfel je? Solliciteren en ervaar het met een bezoekje! Niet jouw ding? Nog even verder zoeken. Of heb je vragen? Contact me gerust (via Veejays.com bij contact). 

Maar vooral een leerzame & leuke tijd toegewenst. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Tags