We werden gefotografeerd in Amsterdam en je raadt nooit wat er toen gebeurde..

Samen met de studenten van onze VjAcademy zijn we eerder dit jaar langs geweest bij de tentoonstelling van  ISE over beeld technology. Hier hebben ze een te gekke photo booth ontdekt met een dozijn aan cameras eromheen. Onze studenten konden het natuurlijk niet laten om een foto te maken met zo een apparaat. Daarna hebben we onze e-mailadressen achtergelaten bij de vriendelijke medewerkers en zijn daarna eigenlijk weer vergeten dat het was gebeurd. 

Our own Action FiguresGeheimzinnige pakketjes

Weken later stroomden er ineens heel veel plaatjes binnen in onze WhatsApp groep. Iedereen kreeg namelijk ineens allemaal bijzondere en mysterieuze pakketjes binnen vanuit Duitsland. Wie had die geweldige, zeer gedetailleerde actie figuren gemaakt die op onszelf leken?

Een 3D model van jezelf in een oogwenk

Natuurlijk zaten de ISE jongens hierachter. Wat misschien nog wel toffer was: ze stuurden ook gelijk zip bestanden met de digitale data die ze hebben gebruikt voor de kleine standbeelden. Dit is nou precies wat onze studenten nodig hadden voor hun experimenten en practical joNienke in booth and renderkes. Als je een beetje weet wat je aan het doen bent dan kan je in Cinema 4D snel in virtuele karakters transformeren. Op deze manier gaat het veel sneller en realistischer dan zelf een persoon modelleren vanuit niks. Dit geldt vooral voor midden grote projecten (voor blockbusters en hele grote spellen komt er veel meer software en werk erbij kijken).

 

Laat het bewegen!

Onze student Shurly (Henk) weet zeker wat hij aan het doen is. Naast dat hij virtuele mini persoontjes op verschillende manier laat buigen en gekloonde legertjes maakt, heeft hij de modellen ook een rigging gegeven: een skelet waardoor de 3D modellen kan bewegen.

 

Op de technologie

4-groupDe Duitse leverancier van de actie figuren tevens data bedrijf heet Staramba. Ze passen 75-150 camera’s in een speciaal gemaakte 360 graden photo booth. De cameras sturen 18 MegaPixel beelden naar de computer, zodat die samengevoegd kunnen worden net zoals in Cinema 4D.  Daarnaast wordt er een stereo model gegenereerd, waardoor de 3 dimensionale vorm ontstaat. Het bedrijf focust zich vooral op het maken van zandsteen figuren van celebrities aan fans, en het verkopen van de hele photobooths met de software aan 3D bedrijven.

Wil je er meer over leren?

Technologie om echte dingen te scannen en 3D karakters te maken is niet nieuw of uniek, maar ontwikkeld zich in een rap tempo. Een heel mooi voorbeeld door ManvsMachine die ongelofelijke 3D dieren maakt op basis van gestoffeerde dieren kun je hier zien. Daarnaast, hier zijn verschillende tools voor op je smartphone zoals Trnio, Scann3D en de Google Tango product lijn.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Tags