Te gast bij Rembrandt

Het Rembrandtjaar

2019 was een Rembrandtjaar en er is geen betere plek om Rembrandt te leren kennen dan het huis waar hij in zijn hoogtijdagen woonde en werkte: het Rembrandthuis in Amsterdam. Hier kan je onder andere zijn atelier, slaapkamer en een collectie ertsen bekijken. Rembrandt was een echte innovator en experimenteerde veel.

Tentoonstelling

Het museum organiseerde daarom de tentoonstelling Laboratorium Rembrandt, onder meer over hoe hij nieuwe soorten verf ontdekte en toepaste. Deze tentoonstelling stond centraal in de speciale VIP openstelling voor de Bank Giro Loterij, sponsor van het museum. Het leek het Rembrandthuis leuk om de VIP’s te verwelkomen met een verrassing…

Een verrassing 

Een van onze meest verrassende artiesten bij Veejays.com is Eigengeis. Hij experimenteert ook met verf, maar dan in de 21e eeuw. In zijn eigen lab mengt Eigengeis felle fluorescerende kleurstoffen uit glowsticks met magnetische vloeistof. Wanneer je hier een magneet bij houdt gaat het mengsel bewegen en kolken, wat zorgt voor beelden die je nooit eerder hebt gezien (bekijk dit in de video onderaan). Als een high-tech Rembrandt heeft Eigengeis zijn installatie gedemonstreerd voor de VIP’s.

Wie is Eigengeis?

Eigengeis heeft overigens ook ontdekt dat je muziektrillingen kunt gebruiken die, door middel van mageneten in speakers, verf laten bewegen. Daarmee is hij afgestudeerd aan de VjAcademy. Eigengeis werkt als VJ. Zo is hij een graag geziene performer in de Drum & Base scene, waar hij zijn digitale experimenten mixt. Hij heeft zijn eigen feest Tribe in zijn woonplaats Breda.

De tentoonstelling is te zien tot en met 16 februari 2020 in het Rembrandthuis.

Voor meer informatie:

 

Tekst: Isabo Gorter / Veejays.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Tags