Research Labs 2019

De Research Labs waren afgelopen zaterdag terug in het Eye Filmmuseum. Studenten van verschillende academies waren gevraagd om een programma te maken van eigen werk en films uit de Eye collecties. Onze VjAcademy studenten waren er ook bij en presenteerden hun werk!

Zij showden twee van de nieuwere technieken voor een combinatie van beeld en de realiteit. Eva Verhoef presenteerde haar afstudeerproject, dat ze samen met medestudenten en met hulp van het LiGHT-up collectief en de HKU maakte. Van het gebouw op Janskerkhof 16 in Utrecht maakten zij een 3D schaalmodel om de mapping te testen en vervolgens in ware grootte uit te voeren op het bestaande gebouw.

Maar op het 3D model van Janskerkhof 16 werd niet als enige object gemapt. Onze VjAcademy student Bram de Bree heeft een schaalmodel van het Eye gemaakt. De visuals van Bram, Jeroen Joosten en Elcke van Gorkum werden op het mini Eye Filmmuseum geprojecteerd.

Daarnaast presenteerde Bram zijn eigen virtual reality dansperformance. Deze performance bouwde voort op zijn voorgaande afstudeerproject voor de AKI finals in Enschede.

En we zouden de VjAcademy niet zijn als er niet ge-VJ’t werd tijdens de afsluitende borrel. Onze vijfde student, Mike Tuithof, heeft de films van alle deelnemers van Research Labs verzameld en heeft deze gecombineerd met zijn eigen visuals en gemixt op, jawel, de ultieme filmmuziek van James Bond, Grease en Shrek.

Zie ook: https://www.eyefilm.nl/film/eye-on-art-research-labs-vj-academy-spacechangers

Credits voor onze VjAcademy studenten, Anna Dabrowska en Anna Abrahams (Eye), BeamSystems, Cre8 en het LiGHT-up collectief.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone